top of page

PROJECTEN HOUTROTSANERING

Houtrotsanering
HOUTROTSANERING

Houten kozijnen

Regen, wind, zon en vrieskou tasten uw kozijnen aan. Uw kozijnen krijgen veel te verduren. Op het oog zitten uw kozijnen misschien nog keurig in de verf, maar u moet zich af vragen hoe uw kozijnen er uit zien onder de verf. Het kozijn kan vaak wel een opknapbeurt gebruiken. Afhankelijk van de situatie en de gebruikte verf is ieder kozijn ongeveer tussen de twee tot vijf jaar toe aan reparatie.

 

Ontstaan houtrot en gevolgen

Kozijnen van hout kunnen na verloop van tijd gaan rotten. Houtrot ontstaat door te veel vocht. Wanneer het houtvochtgehalte hoger is dan 21%, loopt het hout risico op vorming van houtrot. Hierdoor zullen zich bij een gunstige temperatuur en bij voldoende zuurstof, schimmels ontwikkelen die de houtwanden aantasten. Het hout wordt donkerder, wordt zachter en verliest op termijn zijn structuur. In een vergevorderd stadium van aantasting is het hout bruin tot donkerbruin van kleur en vertoont het oppervlak krimpscheuren in zowel de lengte- als in de breedterichting. 

Houtrot ligt altijd op de loer. Verdere gevolgen van houtrot kunnen zijn: het veroorzaken van lekkages. Ook kan de veiligheid van de constructie van de woning verslechteren. Dit betekent dus ook dat het minder veilig is voor de bewoners om in dat huis te wonen. Naast deze twee gevolgen ziet uw buitengevel esthetisch gezien er ook niet mooi uit. 

Onderhoud en controle

Goed onderhoud van uw kozijnen en een regelmatige controle zorgen dat zowel het schilderwerk als uw houten kozijnen langer meegaan. Het is daarom erg belangrijk het schilderwerk tijdig te onderhouden. Verder is een goed ventilatiesysteem ook van belang.

Houtrotsanering is het plaatselijk vervangen van de slechte delen van houten gevelelementen. Het grootste voordeel hiervan is dat het kostenbesparend werkt. U hoeft immers geen nieuw kozijn te kopen, maar alleen een reparatie te laten verrichten aan onderdorpel of hoekverbinding.

Rikkelman Onderhoudswerken is gespecialiseerd in het herstellen van kleine reparaties tot complete deelvervanging! Wij zorgen ervoor dat houtrot wordt weg gefreesd tot de kern van het gezonde hout. Vervolgens wordt het hout gerepareerd met gebruik van professionele producten.


 

*  Rikkelman Onderhoudswerken is een gecertificeerde Repair Care Systeem Professional Niveau 3.

Wij zijn in staat om houtrenovatiewerkzaamheden uit te voeren waarbij een systeemgarantie van 10 jaar kan worden afgegeven.

Een aantal opties voor Houtrotsanering

Vragen over uw eigen plannen of een offerte neem contact met ons op.

  • Herstel kleine houtrotreparaties

  • Deelvervanging kozijn

bottom of page